Om Sissel

Min yrkesbakgrunn er fra journalistisk arbeid, film-produksjon og prosjektledelse nasjonalt og internasjonalt. Jeg gikk fra å være ansatt i NRK til å starte mitt eget firma i 1998, og har etter det bygd opp og drevet mitt eget produksjonsselskap Fabula media as.

Jeg har jobbet mye utenfor Norge, deriblant flere år i krigs – og konfliktområder i Asia og Afrika, med nyheter og dokumentarer blant annet for NRK.
Fra 2002 -2010 bodde jeg i Sør-Afrika, og jobbet mye på det afrikanske kontinentet, både med media og andre spennende prosjekter.

Gjennom flere år med ganske komplekse og intense utfordringer har jeg gjort meg noen refleksjoner om hvordan vi håndterer små og store hendelser i livet, og hva som påvirker oss, både fysisk og mentalt. Jeg har flere ganger undret meg over hvorfor det tilsynelatende er minst like mye lykke, latter og livsglede i en fattig landsby i Afrika som i et boligfelt her hjemme med velstående nordmenn, og hvorfor noen ser ut til å være i stand til å håndtere vanskelige situasjoner med klokskap og mildhet, mens andre blir overveldet av så mye tanker og følelser at de mister evnen til å se klart.
Jeg har lest noen bøker, og utforsket noen metoder som har påstått å ”utvikle” mennesket, i håp om å bli litt klokere på hva det er som styrer oss, og hvorfor vi reagerer og handler som vi gjør.
Først når jeg begynte å lære om Mindfulness, fant jeg en metode – eller måte å leve på, som gjør meg bedre i stand til å være sjef i mitt eget liv, og til å gjøre bevisste og hensiktsmessige valg i situasjoner hvor jeg ellers ville gått på autopilot. Interessen for denne metoden ble så stor at jeg bestemte meg for å ta instruktørutdannelse hos Ivar Vehler i CO-Create i Oslo, og nå holder jeg kurs for andre som ønsker å trene sin mentale kapasitet med en metode som er anerkjent og som virker. 

Men Mindfulness er ingen quick-fix til varig endring. Teknikkene er enkle og svært virkningsfulle, men effektene kommer ikke av seg selv. Som med all annen trening er Mindfulness også ”ferskvare”, som kontinuerlig må holdes ved like, med jevnlig trening og praktisering. 

Så derfor sies det ofte om Mindfulness at det er ”simple but not easy” – enkelt men ikke lett.  Å leve et liv med bevisst, oppmerksom tilstedeværelse kommer ikke av seg selv.
Det må vi øve oss på, hver eneste dag. 

Sissel Thorsen

DSC_5634-300x199_kred

Kontakt meg her:

    Ditt navn (obligatorisk)

    E-post (obligatorisk)

    Emne

    Melding