8 ukers kurs i Namsos: Er du klar for en endringsprosess i livet ditt ?

Bilde varig endring

(Publisert 19.08.15)

Tidspunkt: 27.09 – 24. 11 2015

Sted: Kommer senere

Mindfulness – bevisst oppmerksomt nærvær – handler om å være årvåkent til stede i alt du gjør. Enkle, konkrete teknikker trener hjernen, bygger ”indre lederskap”, og gjør deg i stand til å ta kontroll over egen hverdag, før den tar kontroll over deg.

Hvem vil du være, hvordan ser du for deg at du er om et år fra nå – 10 år fra nå? Hvordan kan du bli den best mulige utgaven av deg selv?

Dette er refleksjoner det kan være nyttig å gjøre av og til. Å sette livet vårt litt i perspektiv, tenke litt over hvem vi er, og hvordan vi ønsker å være.

Du har det som trengs 

Du har alt som behøves for å gjøre de endringene du vil i livet ditt. Sannsynligvis vet du også hva som må til. Så hvorfor er det så vanskelig å gjennomføre alle forsetter og gode intensjoner?

Hvorfor er det så få som klarer å leve slik vi egentlig ønsker?

Hva hindrer oss i å gjøre de tingene vi vet er bra for oss?

 

Kanskje ligger noe av svaret i at vi ikke er i stand til å fokusere den kraften vi har.

De fleste av oss lever svært fragmenterte liv, med et enormt impulstrykk, hvor oppmerksomheten og fokuset vårt går fra det ene til det andre mer eller mindre tilfeldig. Dessuten er ønsket om tilfredsstillelse i øyeblikket en enorm sterk drivkraft, som vinner over hva som er bra for oss på litt lenger sikt.

Kraften i konsentrert oppmerksomhet

Du har enorme ressurser og muligheter i deg, bare du lærer å bruke kraften i en konsentrert oppmerksomhet. Det er opp til deg selv å endre kvaliteten på ditt eget liv, og velge å være det mennesket du vil være.

Men det kommer ikke av seg selv. Du har antakelig erfart at ren viljestyrke ikke er nok. Varig endring kommer heller ikke som resultat av skippertak.

Kun bevisste valg i alt du foretar deg, kan føre til de endringene du ønsker.

Mindfulness trener hjernen, gjør deg i stand til å styre oppmerksomheten, og til å ta hensiksmessige valg.  Øyeblikk for øyeblikk.

Styrker evnen til «å stå i det»

Mindfulnesstreningen styrker også evnen til å tåle mye mer ubehag når man gjør det man ”må” for å få det bra. Det kan være å ta i litt ekstra under fysisk trening, holde ut røyksug, søtsug, og andre uhensiktsmessige vaner det er litt smertefullt å komme ut av.

Og det blir selvsagt lettere å gjøre ”riktige” valg om man ikke opplever det som slitsomt og smertefult, men tvert imot opplever mestring og glede i det man gjør.

Trener hjernen

Alle er enige om at det er viktig å trene kroppen og spise sunn mat. Men ikke alle er klar over hvilke muligheter vi har til å forme og påvirke vår egen hjerne, og dermed hvilke valg vi gjør, hvordan vi forholder oss til hendelser i våre liv – kort sagt hvordan vi har det.

Dette er et uhyre spennende felt som forskningsmiljøene gir oss mer og mer kunnskap om.

KURS I NAMSOS

Nå har du muligheten til å være med på et 8-ukers kurs som kan hjelpe deg å nå ditt potensiale.

Kurset starter søndag 27. september , kl 11 – 17. Deretter 2 t hver tirsdag, fra 6. oktober t.o.m. 24. nov.

Pris: kr. 3800 kr

Påmelding:

sissel.thorsen@gmail.com

Eller mobil 469 04 544 for påmelding eller informasjon

 

 

 

Search
Bookmarks
Categories