Mindfulness i motbakke

Fjellsko

(29.09.13) Jeg skal gjøre et eksperiment. Jeg skal utsette meg selv for en utfordring jeg vet er i overkant krevende både fysisk og mentalt. En tur til toppen av Kilimanjaro, 5895 moh. Avreise Gardermoen 8. oktober. Om jeg kommer til topps vet jeg ikke.  Det jeg vet er at jeg skal gjøre turen med alle sanser koblet på, bevisst og oppmerksomt til stede også når det begynner å røyne på mot toppen. 

Mindfulness handler om å håndtere alt som skjer på en bevisst måte.  Det høres jo ikke så vanskelig ut, i hvertfall ikke i forholdsvis oversiktelige situasjoner hvor vi selv har styringen. Men hva skjer når kroppen begynner å protestere. Når vi opplever kroppslige reaksjoner vi ikke helt klarer å tolke, og ikke helt vet om er forbigående eller farlige. Hvor mye handler om redsel og bekymring, evnen til å tåle, om viljestyrke, og hvor mye handler om fysiske begrensninger som må tas på alvor? 

kilimanjaro

Jeg vet ikke svaret på noe av dette. Heller ikke hvordan det kommer til å kjennes om jeg faktisk klarer å nå toppen – eller om jeg må snu etter et par dager. 

Dette har jeg tenkt å finne ut. Forhåpentligvis med den samme tilnærmingen jeg lærer bort på kurs: ikke-dømmende og med vennlighet – også overfor meg selv. 

Search
Bookmarks
Categories